Petri Anttila

Referenssit, kokemus ja osaaminen

Hyvä hallinto
– Yhteensä 9:n vuoden vankka käytännön kokemus yhtiöoikeudesta ja verotuksesta verohallinnon, Patentti-ja rekisterihallituksen ja asianajotoimiston palveluksesta

Työelämä
– avustaminen asianajajana työoikeusriidoissa viimeisten 3:n vuoden ajan

LinkedIn Petri Anttila

Olen asianajaja Petri Anttila. Olen aloittanut työt Asianajotoimisto Järvinen & Co:n palveluksessa huhtikuussa 2018, jolloin palasin työskentelemään kotiseudulleni ja muutin Jyväskylään.

Erikoistumisalueitani ovat yhtiö-oikeus ja verotus. Olen aiemmin työskennellyt muun muassa verohallinnon, kansainvälisen konsulttiyhtiön ja useita vuosia asianajotoimiston palveluksessa.
Hoidan luonnollisesti myös kaikkia yleisjuridisia ja tarvittaessa myös yksityishenkilöiden toimeksiantoja.

Olen aikaisemmin työskennellyt paljon erityisesti Venäläisen asiakaskunnan toimeksiantojen parissa. Olen auttanut useita Venäläisiä yritysasiakkaita erityisesti siinä vaiheessa, kun yritykset ovat suunnittelemassa toiminnan aloittamista Suomessa. Osallistun aktiivisesti myös Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tilaisuuksiin ja muutoinkin luennoin ja koulutan.

Koulutukseltani olen Oikeustieteen maisteri Lapin Yliopistosta ja Hallintotieteiden ylioppilas Joensuun yliopistosta. Syventävät opinnot olen suorittanut Immateriaalioikeuden alalta. Keskityin tutkielmassani erityisesti tietokoneohjelmistojen lisensointia koskeviin immateriaali- ja kilpailuoikeudellisiin kysymyksiin.  Tutkielmiani on julkaistu kotimaisessa juridiikan verkkopalvelussa, johon hyväksytään parhaimpia oikeustieteellisiä töitä. Opiskeluaikana osallistuin myös kansalliseen oikeustapauskilpailuun ja opiskelin Internet-juridiikkaa Liettualaisessa Mykolas Romeris Yliopistossa.

Parasta työssäni on monipuolisuus, sillä oikeustieteellinen koulutus antaa valmiudet todella monenlaisiin tehtäviin.  Erityisen innostavaa on myös pyrkiä ratkaisemaan asiakkaiden hyvinkin moninaisia juridisia ongelmakysymyksiä. Mielestäni yksi tärkeimmistä juristin ominaisuuksista on tietynlainen nöyryys, jota tarvitaan erityisesti suhteessa asiakkaisiin, mutta myös omaan osaamiseen ja kehittymiseen. Lakimiehen työ on aina palvelua. Myös tiedonhalu ja kyky ymmärtää erilaisia ihmisiä on tärkeää.

Pitkähköjen työpäivien ohella pyrin harrastamaan erilaista liikuntaa, erityisesti juoksua ja luonnossa liikkumista.  Käyn myös paljon erilaisissa kulttuuritapahtumissa. Tärkeimmät kolme asiaa elämässäni ovat terveys, ystävät ja perhe.